Peru - Añas Blues

Kód: 011/250 011/1000 Zvolte variantu
310 Kč 1 210 Kč od 310 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Výjimečná káva z vysokohorských plantáží bájného Peru. Už jen nadmořská výška mlžných hor v oblasti Cajamarca, kde se rozprostírají plantáže, je příslibem něčeho nestandardního. Tuto kávu pražíme středně tmavě, aby si zachovala všechny své chutě a dokonale vyniknul balanc mezi čokoládovými a ovocnými tóny. Pokud máte rádi espresso, které má pestřejší chuť, tak byste Añas Blues měli určitě vyzkoušet.

Ucítíte v ní tóny: mandarinky, medu, hořké čokolády a světlého karamelu

Detailní popis

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva z Peru

Peru má pověst producenta vysoce kvalitních káv. Země je největším světovým vývozcem organické kávy Arabica. Díky extrémně vysokým nadmořským výškám plantáží a úrodné půdě, produkují drobní zemědělci také některé úžasné speciální kávy. Ačkoli káva dorazila do Peru už v 17. století, tak do konce 19. století se exportovalo jen velmi malé množství kávy. Většina kávy vyrobené v Peru se konzumovala lokálně. Když koncem 19. století zasáhla rez kávových listů Indonésii, zemi, která byla v té době ústředním bodem evropského dovozu kávy, začali Evropané hledat řešení. Volba padla na Peru.


Od konce 19. století do první světové války Evropa investovala značné prostředky do produkce kávy v Peru. S příchodem dvou světových válek však Anglie a další evropské mocnosti oslabily a zaujaly méně kolonialistickou perspektivu. Když Britové a další evropští vlastníci půdy odešli, jejich půdu koupila vláda a přerozdělila ji místním obyvatelům. Dnes jsou peruánští pěstitelé kávy převážně malí farmáři, kteří obvykle zpracovávají kávu na vlastních farmách. Většina kávy je zpracovávána plně promytou metodou.

Družstvo Añas Blues

Añas Blues se pěstuje pod hlavičkou družstva pěstitelů kávy v oblasti Cajamarca v Peru. Družstvo bylo založeno 26. listopadu 2016 a pěstování kávy se zde věnuje 264 farmářů. Jeho hlavním cílem je přispívat k rozvoji a blahu všech svých členů a jejich rodin v regionu. Družstvo poskytuje svým členům řadu služeb a je šetrné k životnímu prostředí.

 

 

Pěstování

Añas Blues se pěstuje v nadmořské výšce 1 400 - 1 800 m n. m, zahrnuje odrůdy Catimor, Caturra a Typica a je certifikována jako Organic.

 

Sklizeň a zpracování

Farmáři v Peru obvykle zpracovávají kávu na vlastních farmách metodou Fully wash. Při které se třešně drtí, fermentují a suší na slunci. Menší farmáři používali tradiční plachty položené na zemi nebo pod střechou svých domů. Dnes družstva stále častěji zakládají centralizovaná sušicí zařízení – obvykle vyvýšené záhony nebo sušárny. Někteří farmáři si začínají tyto praktiky osvojovat na svých vlastních farmách a sušicí skleníky a parabolické záhony se stávají stále běžnějšími.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Příprava: Espresso
Země původu: Peru
Region: Cajamarca
Družstvo: Añas Blues
Odrůda: Catimor, Caturra, Typica
Nadmořská výška: 1 400 až 1 800 m n. m
Metoda zpracování: Washed
Cupping score: 83
Stupeň pražení: 3 - medium
Kyselost: 2 - nižší
Sladkost: 3 - střední
Intenzita: 3 - střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet