Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - MEDIUM
Kód: 009/250 009/1000 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Brazílie a káva
Téměř 40 % veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii – jedná se přibližně o 3,7 milionu tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvalit. Brazílie vyrábí vše od přírodní Robusty, přes neutrální a mírnou Santos až po výrazné Rio Minas. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy.
Nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu jsou dnes Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.
Moderní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy umějí sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což má pozitivní vliv na kvalitu.V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – což jsou jakési mechanizované hrábě, které ke sklizni zralých třešní využívají vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešně.
S pomocí těchto novějších, selektivnějších technologií roste počet farem, které jsou schopny dodávat vysoce kvalitní kávu.
Sao Silvestre
Rodina Andrade je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem.
Na začátku 90. let se rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais. Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Příprava: | Espresso |
Země původu: | Brazílie |
Označení: | Fazenda Sao Silvestre |
Region: | Cerrado Mineiro |
Farmář: | Famili Andrade |
Odrůda: | Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú |
Nadmořská výška: | 1 100 až 1 220 m. n m. |
Metoda zpracování: | Pulped Natural |
Cupping score: | 83,5 |
Stupeň pražení: | 3 - medium |
Kyselost: | 1 - nízká |
Sladkost: | 3 - střední |
Intenzita: | 3 - střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.